WM-32-banner

Natten mellan söndag och måndag är det återigen dags för Wrestlemania, detta spektakel som fascinerar amerikanare. Wrestling är inte särskilt stort i Sverige men för er som lyssnar på våra poddar i Sponsorpodden vet att jag hyser ett intresse här.

Jag tänkte först förklara lite vad Wrestling är för er som inte är insatta. Wrestling är alltså en form av fribrottning som inte kan räknas som sport, utan mer som ett skådespel. Varje vecka bygger man upp rivaliteter och storylines, ungefär som i en såpa, som ofta mynnar ut i att två brottare möts under hypade förhållanden.

Resultaten är alltså uppgjorda på förhand. Varför kan man då spela på resultaten? Det har jag också frågat mig, och slutsatsen blir att det är en såpass liten krets som vet om hur matcherna kommer att sluta att vissa spelbolag har tagit beslut att låta folk spela på hur det kommer att gå.

1479626353

På söndag är det alltså dags för årets största wrestlingshow, Wrestlemania, och matcherna är många. Roman Reigns ska försöka ta titeln från Triple H och det kommer han att göra men oddset (1.20) är alldeles för lågt för att spela.

Spelet jag kommer att spela hittar vi i The André the Giant Battle Royal. Detta är en match där tjugo brottare gör upp om att vinna trofén till minne av André René Roussimoff, mer känd som André the Giant.

Oddsfavorit än Braun Strowman (2.00), en brottare som varit i WWE (federationen som anordnar Wrestlemania) i mindre än ett år. Det är i mitt tycke alldeles för kort tid för att ges en sådan ära. Andrahandsfavorit är Mark Henry (6.00) och det blir mitt spel. Mer om honom längre fram i artikeln. Tredjehandsfavoriten Bray Wyatt (6.50) är så vitt jag vet skadad (även om detta inte är bekräftat). Sen följer Kane (8.00) som är en outsider och den som står emot Mark Henry och Randy Orton (9.00) som varit borta länge pga skada och inte är redo för comeback än (om inte WWE har mörkat detta).

Mark-Henry-2014-NEWEST-Entrance-600x250

Varför väljer jag nu att spela på Mark Henry. Jo, för det första, som ni kan se ovan, är Mark en jätte och i WWE finns det två jättar. Jag tror man bäst hedrar en jätte genom att låta en jätte vinna, och just nu är det Mark och det är The Big Show som passar in i den beskrivningen. Det sistnämnda vann förra året och det finns ingen chans i världen att man låter samma brottare vinna två år i rad.

Den andra anledningen till att jag spelar på Henry är att han är inne på vad som tros bli hans sista år som fribrottare. Han började med Wrestling för 20 år sedan (innan dess höll han på med styrkelyft och har två OS i bagaget). Han har vunnit WWE titeln några gånger men han har aldrig fått ett stort ögonblick på Wrestlemania trots 20 år i WWE. Det är dags att ge honom det nu i vad som tros vara hans sista Wrestlemania.

För det tredje: Läser man runt bland förstårsigpåarna på olika wrestlingsidor och forum märker man att många är inne på samma spår. Det är Marks tur att få stå i rampljuset.

Jag väljer alltså att spela Mark Henry till 6.00 på William Hill. För att ni lättare ska hitta spelet ger jag en kort guide här.

  1. Gå in på willhill.com
  2. Klicka på TV/Specials
  3. Klicka på WWE
  4. Leta upp Battle Royal och spela Mark Henry till 6.00

Det ska avslutningsvis sägas att inom Wrestling kan allt hända och därför tycker jag inte ni ska sätta hus och hem på detta utan 3-4/10 Units tycker jag det kan vara värt. På söndag natt smäller det!

/Daniel

1479626353

 

 

%d bloggare gillar detta: